недеља, 08. фебруар 2015.

Sašiti bluzicu za 20min!!!!!

 Izuzetno je lako:D. Potrebna vam je šivaća mašina ili neko ko ima mašinu;).Ja ću ovaj putu koristiti Bagat mašinu i pokazaću vam skriveni šav koji je lepše umesto da koristite cik-cak bod.
Što se tiče materijala koristite da li muslin,viskozu,saten ustvari nešto što lepo pada ali da nije žersej. Za krojenje je najlakše da uzmete pamučnu majicu(koja vam nije uz telo)  i materijal koji imate ili ako imate neko parče kod kuće.

Naravno probate pamučnu majicu da vidite da li vam odgovaraju njena širina i dužina., čisto da bi znali koliko materijala vam treba.Npr. dimenzije moje majice su dužina 70cm,širina 120cm.Tako da u slučaju da kupujete materijal treba vam 70cm tj. uzimate samo širinu majicu, dužinu imate. Raširite materijal i  preko njega raširite majicu(rukave uvučete,i naravno lakše je ako okrenete majicu na naličje).

Isečete materijal uz ivicu majice.


 Vi sečete materijal i na ramenima ja nisam pošto sam koristila parčiće materijala.
 Potom spajate dva lica materijala zbog pravljenja skrivenog šava.


 Potom odsečete materijal što bliže šavu.Onda okrenete majicu i presavijete materijal na delu gde se s druge strane napravili šav i na 0.5cm proštepate.I ovim potezom imate lep šav s obe strane.:DPotom porubite bluzu dole ,izreze oko vrata i ruku.Porub pravite tako što materijal presavijete jednom pa još jednom. Čak je i lakše ako prvo raspeglate porub.I gotovo.

Sad ostaje samo da se obučete i prošetate novu bluzicu.:D

3 коментара: